Ambulante behandeling
Een ‘ambulante behandeling’ betekent bij verslavingszorg dat je in een eigen omgeving geholpen wordt. Dichtbij vrienden of familie. Dat kan thuis zijn maar bijvoorbeeld ook in een woongroep. Een ambulante behandeling in het buitenland is daarom dan ook niet mogelijk.
Dagbehandeling
Soms heeft een ambulante behandeling bij verslavingszorg niet het gewenste effect. Een opname in een kliniek is misschien een stap te ver, maar meer intensieve zorg is wel wenselijk. Dan is dagbehandeling een mogelijkheid. Je gaat dan een deel van de dag naar een zorginstelling. Je krijgt daar de nodige verslavingszorg. Zo kun je nog steeds met familie en vrienden afspreken en je werk of hobby blijven doen. Omdat een dagbehandeling in het buitenland contact met familie, vrienden of werk moeilijk maakt, vergoedt VinkVink alleen in uitzonderlijke gevallen een dagbehandeling in het buitenland.
Klinische behandeling
Bij een klinische behandeling wordt je opgenomen in een kliniek en krijg je daar de noodzakelijke verslavingszorg. Je bent daar zowel overdag als ’s nachts. Hoe lang je daar blijft, hangt af van de zorg die je nodig hebt. Dat kan weken zijn of maanden. Het doel is om je zo snel mogelijk weer in je eigen omgeving te krijgen. Vaak volgt na een klinische behandeling een dagbehandeling of ambulante behandeling.
Verslavingszorg via een klinische behandeling vindt alleen plaats bij:
- ernstige lichamelijke of psychische aandoeningen
- ernstige verslaving
- weinig tot geen sociale contacten
Omdat bij een klinische behandeling in het buitenland afstemming met familie of vrienden moeilijk is, vergoedt VinkVink alleen in bijzondere gevallen een klinische behandeling. Wil je weten of VinkVink zo'n behandeling vergoedt? Neem dan contact met ons op via de chat.